Kalkan Balığı

  • Kalkan Balığı


Kalkan balığı'nı misina'da fırında tandır olarak sunulmakta. Ayrıca alışık oluÄŸumuz tatta da sunmaktayız tava olarak 4.kg kadar olan kalkan balıklarını ızgara'da bütün olarak piÅŸirip servise sunuyoruz kalkan balığı lezzetiyle misina balıkta yenir kalkan balıkla ilgili bilgileri. Bir dip balığı olan Kalkan kara denizin en tanınmış balıklarındandır. BoÄŸazlar, Marmara, Ege ve Akdeniz de seyrek rastlanır. Gezici balık deÄŸildir. Bütün hayatı dipte yatmakla geçer. Batı Akdeniz, Atlas Okyanusu ve Şimal Denizinde Kalkanın diÄŸer türleri yaÅŸamaktadır. 25–30 yıllık ömrü olan Kalkan Balığı 1 m. boya eriÅŸebilir. Sahillerde 5–10 m.den baÅŸlayarak 300–400 m. derinliklere inebilir. Etçil ve fazlasıyla obur bir balıktır. Erkekleri 5–6, diÅŸileri ise 6–7 yaÅŸlarında olgunlaşıp üremeye geçebilir. Ãœremeleri 10°-15°C sularda Nisan'dan Haziran'a kadar sürer. Milyonlarca yumurta vermesi yanında etinin lezzeti ve verimliliÄŸi ile ekonomik deÄŸeri çok yüksektir.