Levrek Balığı

  • Levrek Balığı


Levrek balığı lezzeti’yle önde gelen balıklarda 30 çeÅŸide yakın menü hazırlamak mümkün, lezzetiyle sunduÄŸumuz farklı lezzetler, müşterilerimiz tarafında beÄŸenilmekte önde gelen lezzetler. Fırında tuzda Sebzeli (sebzesiz) haÅŸlama, tava (ÅŸiÅŸ, fileto), tereyaÄŸlı buÄŸulama, ızgara, kremalı kâğıt kebabı, salata, pilaki ve daha birçok tatlar. Levrek balığı hakinde bilgiler. Denizlerimizde ve denizlerin nehirlerle karışımı acı su bölgelerinde yaÅŸar. Hani ailesindendir. Fazla gezici olmayan Levrek yerli balıklardan sayılır. Gençken gruplar halinde, sonraları tek başına yaÅŸar. YaÅŸam ortamı karanlık ve kuytu yerlerdir. Bu nedenle gemi batıkları veya kaya oyuklarında yuvalanır. Yaklaşık 20 yıllık yaÅŸamı olabilen Levrek, ortalama 50 – 60 cm.den 1 m. boy ve 10 – 12 kg. ağırlığa eriÅŸebilir. 40 cm'den küçüklerine Ä°spendek denir. Küçük yavru balıklarla beslenir. Ocak - Mart arasında 500.000 – 2.000.000 yumurta dökerek yüksek bir üreme gösterir. Eti en lezzetli balıkların başında gelir. Bu nedenle ekonomik deÄŸeri çok yüksektir.