Pisi balığını Servise sunuşumuz Tava, ızgara, şiş veya fileto, balık çorbasına (ilave edilir), buğulama. Damaklarda unutulmayacak lezzete sahiptir
Pisi balığı hakkında bilgiler:
Ortalama 30 – 40 cm. boy ve 250 – 350 gr. ağırlıkta olabilen, ekonomik deÄŸeri yüksek balıklardan biridir. Denizlerin kumlu çakıllı diplerinde kabuklular ve yumuÅŸakçalarla beslenip, 15 – 18 yıla kadar yaÅŸar. Sıcak ayları diplerde geçirip, kışın sahillere yaklaşır. Acı sulara, nehir ağızlarına kadar sokulur. Bir diÄŸer türü de tatlı sularda yaÅŸar. Ãœremelerini Ocak - Mart arasında 50 - 60C sularda yapar. 800.000 – 1.000.000 yumurta verir.