Sardalye Balığı

  • Sardalye Balığı


Sardalye balığı mevsiminde yaÄŸ, oranı kıvamlı olduÄŸu için ızgarası çok lezzetli oluyor ve birçok soÄŸuk meze yapılabiliyor her menüde, lezzetini ön plana çıkarıyor. Sardalye hakkın da bilgiler. Sürü halinde yazın orta, kışın derin sularda yaÅŸayan gezici balıklardır. Eskiden deniz üstünün ateÅŸ aydınlatmasıyla avcılığından ötürü AteÅŸ Balığı diye de tanınır. Boyları ortalama 15 en çok 20 – 22 cm. olur. Deniz içinde henüz yumurtadan çıkmış balık yavruları ve planktonları yiyerek beslenir. Karadeniz, Marmara, Çanakkale BoÄŸazı bölgesi ve Kuzey Egede bol bulunur. Etinin lezzeti ve çeÅŸitli kullanım alanıyla ekonomik deÄŸeri çok yüksektir. Ãœremeleri Nisandan Eylül’e kadar geniÅŸ bir devrede ve çok kerelerde olur. Yaklaşık 20.000 yumurta verir.