Mevsiminde uskumru balığını sunmaktayız ilk çıkmaya baÅŸladığında hafif yaÄŸsız olur, kıvamlı lezzeti için kiremitte sunmaktayız kıvamlı yaÄŸ oranına geldiÄŸinde ızgara olarak sunmaktayız kiremitte ızgarada bir çok mezelerde kullanılan uskumru balığı lezzetini her zaman damaklarınızda almış olduÄŸunuz lezzetini unutamayacaksınızdır.(Misina balıkta uskumru balık hakkında bilgiler) Genelde 25 – 35 cm. olan, 40 cm. ye büyüyebilen, sürüler halinde yaÅŸayan Marmara bölgesinin yerli balığıdır. GeçmiÅŸte Karadeniz ve Ege arasında büyük göçler yapan, eti çok lezzetli bol avlanılan Uskumru, ÅŸimdilerde ekolojik nedenlerle az rastlanan adeta tükenmiÅŸ bir balıktır. Normalde 2 – 3 yaşında olgunlaÅŸan diÅŸileri 350 – 400 000 yumurtasını denize bırakır. Ãœreme devresi Åubat - Nisan arasıdır. Planktonlar, Hamsi, Çaça gibi küçük balıklar ve yavruları temel besinidir. 8 – 10 yıl yaÅŸar. Torik ve Kofana baÅŸ düşmanıdır. Az yaÄŸlı ve kurutulmuÅŸuna Çiroz denir. YaÅŸam ortamı tekrar VarolluÄŸunda ekonomik deÄŸeri en yüksek balıklardan biridir. Atlantik' te yaÅŸayan lezzetsiz bir türü daha vardır.