Deniz Börülcesi (Salicornia europaea), Kurşun otu veya Tuzlu ot olarak da bilinir, ıspanakgiller (Amaranthaceae) familyasında bir bitki türü. Eskiden batı ülkelerinde fakir insanların yiyeceği olarak tabir edilen deniz börülcesi günümüzde hakkettiği yeri almış ve gurme restoranlarının aranılan şifalı sebzeleri ve bitkileri arasında bulunmaktadır. Bu isim altında birbirine çok benzer ve zor ayırdedilir alt türler bulunur. Deniz börülcesi, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir. Türkiye'de Tuz Gölü ve çevresi, Aksaray, Ereğli, Burdur ve Tarsus kıyılarında yetişir. Deniz kıyılarında suyun gel-git yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki, tuzlu, ekşi ama lezzetlidir. Daha çok ilkbaharda tüketilir; çünkü sonbahara doğru deniz tuzunu iyice içine çeker.. Servis tercihiniz sarımsak limon zeytinyağı veya sarmısaklı yoğurt .