Ege Denizi'nin kokusunu ve lezzetlerini tabağında hissetmek ve tatmak isteyenler için…
Misina bugün Girit ve Rum mutfağı başta olmak üzere Ege ve Marmara'nın alışıldık ve alışılmadık her tür lezzetini en taze haliyle müşterisine sunuyor.
Misina’nın deneyimli gurme mutfağı aracılığıyla, yalnızca balık ve balık mezelerinin deÄŸil; akivadisten kidonyaya, bangoleden istiridyeye uzanan benzersiz deniz lezzetleri ve Ege'nin ot mezeleri arasında müthiÅŸ bir gurme yolculuÄŸuna çıkmak artık ulaşılabilir bir eylem haline geldi.
Laker'da konusunda istanbul'un en iyi balık restaurantları arasında gösterilmesi tesadüf değil. Torik ve palamudun bol olduğu yıllarda Karadeniz'de tutulan balıkları saklamak ve tüketebilmek için geliştirilen özel yönteme lakerda deniyor.
En iyi lakerda torikten yapılır, bugün çoğu yerin tercih ettiği gibi palamuttan değil. Lakerda'nın yumuşak, ağızda eriyen bir kıvamda olması, nispeten daha kalın dilimler şeklinde kesilmesi, kırmızı soğan ve soğuk sıkım zeytin yağı ile servis edilmesi önerilir.
2013 yılında ilk defa Fenerbahçe Dalyan'daki Misina Balık Restaurant, 2013 yılını 'Lakerda Yılı' ilan etti. Torik etinin en sert ve yağlı döneminde yapılan lakerda; uzman şefler tarafından çok özel yönetemler ile işleniyor.
Denizi'nin lezzetini ve kokusunu tabağında hissetmek ve tatmak isteyenler için Misina...