Ä°stanbul’da Ege otları özlemi çeken tüm Egelileri ve Ege otları sevdalısı herkesi Misina’ya ziyafete çağırıyoruz! Misina Balık Restaurant aklınıza gelebilecek tüm Ege Otları’nı çok özel sunumlar ile beÄŸeninize sunuyor.Â
Â
Herkesin bildiği üzere Ege mutfağının temelini otlar oluşturur. Bazı otlar dağlarda ve kırlarda sadece bahar aylarında yetişse de popüler Ege otları her daim tabaklarda yerini almak üzere özel olarak da yetiştirilmektedir. Ege bölgesinde ot yemekleri, salatalar, mezeler ve ot kavurma kültürü o kadar gelişmiştir ki ilkbahar aylarında çeşitli il ve ilçelerde “Ot Festivalleri†bile düzenlenmektedir. Elliden fazla yenilebilen Ege otu mevcuttur.
Â
İlkbaharda yetişen ve sadece birkaç haftalığına köylülerin pazar tezgahlarında görebileceğiniz endemik otları Egeliler en kaliteli ete değişmez. Festivallerde onlarca çeşit Ege otu tezgahlarda yerini alır, ot kavurmaları, otlu börekler ve dahası Alaçatı’da, Aydın’da, Bodrum’da ve muhtelif festivallerde sizi bekliyor olacak. Çeşitli mesire alanlarında yapılan yarışmalarda sarmaşık, kedirgen ve dalgan otları ile yapılan yemekleri de tadabilme imkanı yakalayabilirsiniz.
Â
Tüm bu otları, güzel ot mezelerini ve özel salataları sadece Ege’de mi bulabiliriz?
Â
Misina Balık Restaurant özlemini çektiğiniz ege otlarını sofranıza getiriyor!
Â
İstanbul’da bir eşine daha rastlayamayacağınız Ege Otları çeşitliliğini özel menüsü ile sunan Misina sizleri bir Ege masalına davet ediyor. En çok tercih edilen ilk 5 ege otları meze ve spesiyallerimiz;
Â
- Kiremitte Ege Otu
- Misina Ot Müjver
- Ege Otlu Balık
- Girit Usulü Deniz Mahsulleri Pazılı Börek
- Ege Otlu Balık Okyanus Lokumu