İstanbul Balık Haritası
29 Ekim 2024
İstanbul Balık Haritası
OKUNMA : 50

Balığa çıkmadan önce İstanbul’da nerede hangi balık tutulur diye düşündüyseniz sizin için uzun araştırmalar sonucu derlediğimiz bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz. Üstelik İstanbul Boğazı Balık Haritası’nı da sizin için özel olarak yaptık.

 

İstanbul’da balık tutacağınız yerde ne çıkacağını tam olarak bilmeden gittiyseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Öyle ki tam palamut mevsiminde etrafınızdaki insanlar kovalarını palamut ile doldururken siz kendinizi istavrit çaparisi ile boğazın ortasında yapayalnız hissedebilirsiniz. Bu yüzden hangi balık boğazda nerede çıkıyor iyi bilmeniz gerektiği gibi aynı zamanda hangi balık ne zaman tutulur konusuna da dikkat etmeniz gerekli. Sizin için blogumuzda detaylı bir “hangi balık ne zaman tutulur?” tablosunu da ilerleyen günlerde yayımlayacağız.

 

İstanbul Balık Haritası

 

Anadolu Kavağı: Boğazın en keyifli ve sakin noktalarından birisi olan Anadolu Kavağı'nda kıyıdan bolca istavrit ve kefal avlanabiliyor. Ayrıca buradan zargana almak da mümkün.

 

Avcılar: Avcılar sahilde bolca istavrit ve kefal alınabiliyor. Ambarlı liman bölgesine ise daha fazla çeşitlilik mevcut. İstavrit ve kefalin yanı sıra eşkina, isparoz, lüfer ve farklı olarak mırmır almanız mümkün.

 

Bebek: Bebek Akıntıburnu İstanbul Boğazı'nın dönüş noktasında bulunmaktadır. 12 ay boyunca istavrit alınabilir. Eylül ve Kasım ayları arasında lüfer ve çinakop almak mümkündür. Yaz aylarında da zargana alınabilir.

 

Beylerbeyi: Boğaz köprüsü manzarası ile İstanbul’un en güzel lokasyonlarından birisi olan Beylerbeyi balık severler için ayrı bir özellik taşıyor. Çünkü burada; levrek, lüfer, çinakop, sarıkanat, çipura, palamut, mezgit, hamsi, sinarit, dil balığı, kalkan, barbunya, tekir, iskorpit, fener, lahos, kılıç balığı, akya, uskumru ve fener balığı tatmak istiyorsanız Misina Balık Restaurant’a uğramanız yeterli. Ayrıca İstanbul’da eşine rastlayamayacağınız kadar çeşitli ege otları ve deniz kabukluları da menüde sizi bekliyor olacak.

 

Dragos Sahili: Farklı bir balık avlamak istiyorsanız adaların hemen karşısına Dragos Koyuna gidebilirsiniz. Zargana avı için uygun bir koy. İstanbul’un her sahilinde olduğu gibi burada da istavrit bol. Ayrıca mezgit, kefal, isparoz ve eşkina da alabilirsiniz. Kartal, Maltepe ve Pendik sahillerinde de benzer balıklar için avlanabilirsiniz.

 

Galata Köprüsü: Hem manzarası hem de bereketinden dolayı İstanbul’un en meşhur amatör balıkçılık noktasıdır. İstanbul’da avlanabilecek balıların çoğu bu noktada mevcuttur. Özellikle istavrit avlayan çoktur. Çinekop açısından bereketli olan köprü altı kefal avcılarının da uğrak noktasıdır. Ayrıca izmarit de alabilirsiniz. Bonus olarak levrek, eşkina ve ispendek balıklarını da Galata Köprüsü üzerinden avlamak mümkün.

 

Kuleli Askeri Lisesi: Çengelköy’ün biraz ilerisindeki Kulleli Askeri Lisesinde her zaman istavrit avlayabilirsiniz. Ekim ve Nisan arasında da çinakop çıkmaktadır.

 

Sarayburnu: Özellikle çinakop ve lüfer tutmak için uygun bir noktadır. Uskumru ve palamut da zamanında bolca bulunur. Bölge kayalık olduğu için akın balıklarının duraklama ve gizlenme noktası gibidir. Bu nedenle lüfer ve çinekop için denemeniz gereken noktalardan birisi olduğunu söylemek isteriz. Buradan başlayarak bütün boğaz çizgisinde izmarit de avlayabilirsiniz.

 

Şile: İstanbul’un Karadeniz kıyısı balıkçılar için oldukça bereketli bir noktadır. Palamut, levrek, ekşina, sarıkanat, çinakop, lüfer, kalkan, minakop, istavrit, mezgit ve zargana balıklarını avlayabilirsiniz. İskeleden istavrit ve sarıkanat bolca alınabilir. Farklı bir av yapmak istiyorsanız kalkan almak için Ağva, Sahilköy ve Sofular sahilleri uygundur. Şile’de az da olsa çipura avlama şansınız da var.

 

Tarabaya: Meşhur Tarabya Oteli civarında bolca istavrit ve izmarit alabilirsiniz. Palamut zamanı da bereketlidir.

 

Tuzla: Tuzlanın geniş sahil şeridi İstanbul’un sevilen balıkları olan lüfer ve palamuta ev sahipliği yaparken bize ufak sürprizler de sunuyor. Boğazın şiddetli akıntısından uzak olan Tuzla açıklarında az da olsa mercan ve çipura alabilirsiniz.

 

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş